Jdi na obsah Jdi na menu
 


O rodičích a dětech

25. 3. 2009

O rodičích a dětech

 

Režie: Vladimír Michálek (Amerika, Zapomenuté světlo, Je třeba zabít Sekala, etc.)

Hrají: David Novotný (Syn Jan Cvrček), Josef Somr (Otec Ivan Cvrček), Ľuboš Kostelný (Vnuk Robert), Zuzana Stivínová ml. (Marta), Jiří Lábus (Janův nevlastní otec), Mariana Kroftová (Robertova matka), Lenka Vlasáková (lékařka), a další

 

Příběh odehrávající se během jední z pravidelných procházek Prahou, na kterou každý měsíc vyráží čtyřicetiletý Jan Cvrček (D. Novotný) se svým otcem (J. Somr). Otec Ivan je doktor přírodních věd v důchodu, který se rád blýskne svými znalostmi, což synovi není úplně příjemné. Celý film je vlastně dialogem mezi těmito dvěma hlavními hrdiny. Přes zdánlivé banality a nutné fráze se dostávají stále hlouběji a odhalují jeden druhému to, co doposud bylo skryto. Vytahují ze svých vzpomínek okamžiky, které měly vliv na jejich další život. Dalo by se říci, že právě tohle otevření se jeden druhému je teprve po čtyřiceti letech sbližuje. Souběžně se odvíjí příběh dalších dvou lidí, kteří oba mají vztah k Janovi a jeho otci. Je to Marta – Janova současná o mnoho let mladší partnerka a Robert - vnuk, o kterým se Jan náhodou dověděl po 22 letech. I oni se sbližují a to tak, že až nejvíc, jak to jde. A tak Jan přichází o Martu, aby si nakonec uvědomil, že jediný, kdo mu zůstal je jeho otec.

Film doporučuji ke zhlídnutí. Neřeší sice žádné globální problémy, ale s lehkým humorem nám servíruje věc daleko závažnější, totiž jak důležitá je pro mezilidské vztahy komunikace.

Bližší informace se Ti zobrazí po kliknutí na název filmu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář