Jdi na obsah Jdi na menu
 


Já vedle něj sedět nebudu!

12. 1. 2009

            Následující příhoda se skutečně stala 14. října 1998 během transatlantického letu. Jedna dáma dostala místo vedle černocha. Byla z toho velmi rozmrzelá a protože nechtěla sedět vedle někoho „tak nepříjemného“, poprosila personál, aby jí našli místo náhradní. Letuška jí sice řekla, že letadlo je dost plné a najít volné místo bude problém, ale že se pokusí poohlédnout, zda nezůstalo volno v první třídě. Ostatní cestující sledovali celou scénu s pohoršením a znechucením, protože dotyčná dáma měla získat místo v první třídě, přestože byla protivná a drzá. Ubohý černoch se v té situaci cítil velmi trapně, ale byl natolik ohleduplný, že nereagoval. Ovzduší v kabině bylo velmi napjaté, ale dáma vypadala spokojeně a šťastně, vždyť měla odejít do první třídy. Po několika minutách se letuška vrátila a informoval dámu: „ Promiňte, madam, ale letadlo je opravdu zcela plné, ale naštěstí se mi podařilo objevit vhodné místo v první třídě. Chvilku mi to trvalo, protože tuto změnu musel schválit kapitán. Řekl mi, že bychom neměli nikoho nutit, aby seděl vedle tak nepříjemné osoby a pověřil mě k okamžitému uskutečnění nápravy.“ Spolucestující nevěřili vlastním uším, ale žena už vstávala ze své sedačky s triumfálním výrazem ve tváři.

            V tom se letuška obrátila k černochovi a pravila: „Pane, buďte tak laskav a následujte mě na vaše nové místo v první třídě. Kapitán se vám jménem naší letecké společnosti omlouvá za to, že jste musel vedle sebe snášet někoho tak nepříjemného.“ Všichni cestující začali posádce bouřlivě tleskat za tak skvělé vyřešení celé situace.

Kapitán a letuška byli toho roku vyznamenáni za své jednání v průběhu letu. Společnost si díky této události uvědomila, že nepřikládala dostatečnou důležitost dalšímu vzdělávání svých zaměstnanců pracujících v obsluze a udělala okamžité změny! Po této události umístili ve všech svých kancelářích a personálních prostorách následující poselství: „Lidé možná zapomenou na to, co jste jim řekli. Možná zapomenou na to, co jste jim provedli. Ale nikdy nezapomenou na to, jak se s vámi cítili.“

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář